Τα πιο υγιεινά τρόφιμα για την απώλεια βάρους

Μετά από πολλές ώρες έρευνας, εδώ είναι η λίστα μου για τα Top υγιέστερα τρόφιμα για την απώλεια βάρους που πρέπει να μπουν στο καλάθι σας. Καλά ψώνια και γρήγορη απώλεια βάρους!


1. Γάλα με χαμηλά λιπαρά (2%)

Θερμίδες ανά μερίδα: 122

Είναι χαμηλό σε λιπαρά, και είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης Β. Εάν θέλετε κάτι με λιγότερα σάκχαρα και κορεσμένα λίπη, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα γάλα με μικρότερο ποσοστό, όπως αποβουτυρωμένο γάλα.

2. Τυριά με χαμηλά λιπαρά

Θερμίδες ανά μερίδα: 228

Το μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί είναι μια πολύ καλή επιλογή. Διαφορετικά τυριά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά έχουν διαφορετικά στατιστικά στοιχεία.

3. Αυγό

Θερμίδες ανά μερίδα: 211

Είναι σχετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, γεμάτο πρωτεΐνες και σίδηρο. Εκτός από κάλιο, ψευδάργυρο και φώσφορο, έχουν άφθονο σελήνιο και βιταμίνη Α.

4. Γιαούρτι

Θερμίδες ανά μερίδα: 137

Το γιαούρτι είναι ένα νόστιμο, υγιεινό σνακ. Το απλό γιαούρτι με άπαχο γάλα χωρίς σχεδόν καθόλου λίπος έχει πολλές πρωτεΐνες και ασβέστιο. Μια μερίδα έχει σχεδόν το μισό από το ασβέστιο που χρειάζεστε κάθε μέρα. Έχει πολλά Β12 και κάλιο. Αν σας αρέσει το γιαούρτι σας γλυκό, σκεφτείτε για την ανάμειξη με κάποια φρέσκα φρούτα!

5. Μπανάνες

Θερμίδες ανά μερίδα: 200

Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χοληστερόλη, Οι μπανάνες είναι νόστιμες και υγιεινές. Είναι γεμάτες από βιταμίνη C, φυτικές ίνες, και Β6. Ανάμειξε την με δημητριακά (ή γιαούρτι!) ή ακόμη και σκέτη. Μια μπανάνα είναι ένα καταπληκτικό σνακ.

6. Πορτοκάλια

Θερμίδες ανά μερίδα: 85

Το πορτοκαλί είναι από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορείτε να φάτε. Όπως μπορείτε να δείτε, τα πορτοκάλια είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες. Δεν έχουν λίπος και σε μία μερίδα, μπορείτε να πάρετε 160% της βιταμίνης C που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός.

7. Μήλα

Θερμίδες ανά μερίδα: 95

Τα μήλα είναι εξαιρετικά υγιεινό σνακ. Χωρίς λιπαρά και με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και χοληστερόλη. Τα μήλα προσφέρουν βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Προσθέστε τα στο αλεύρι βρώμης ή κόψτε μερικές φέτες επάνω.

8. Φράουλες

Θερμίδες ανά μερίδα: 49

Θα πρέπει να αγαπάς τις φράουλες. Είναι εξαιρετικά χαμηλές σε θερμίδες και κορεσμένα λίπη. Ένα φλιτζάνι κομμένες στη μέση φράουλες είναι ίσο με το 149% της βιταμίνης C που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός. Είναι πλούσιες σε κάλιο και φυτικές ίνες, συν το ότι είναι πολύ νόστιμες.

9. Βερίκοκα

Θερμίδες ανά μερίδα: 74

Τα βερίκοκα έχουν ακόμα λιγότερες θερμίδες. Είναι εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, είναι η πρώτη επιλογή σας για σνακ. Έχουν σε αφθονία βιταμίνες Α και C.

10.Κεράσια

Θερμίδες ανά μερίδα: 90

Λατρεύω τα κεράσια - είναι τόσο γλυκά και ζουμερά! Εάν πρέπει να μετράτε τις θερμίδες σας ή να παρακολουθήσετε την πρόσληψη νατρίου σας, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

11. Βατόμουρα

Θερμίδες ανά μερίδα: 84

Τα βατόμουρα έχουν γίνει δημοφιλή σαν ένα από τα υγιέστερα τρόφιμα. Έχουν πάρα πολλά οφέλη, είναι χαμηλά σε θερμίδες, λίπος, νάτριο και χοληστερόλη. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη πηγή καλίου και βιταμίνης C. Τα βατόμουρα είναι ένα σούπερ-τρόφιμο, που μπορεί να βοηθήσει και να ωθήσει το μεταβολισμό σας, έτσι είναι ιδανικό για την απώλεια βάρους.

12. Πεπόνι

Θερμίδες ανά μερίδα: 60

Εάν προσπαθείτε να τρώτε υγιεινά και να χάσετε βάρος, το πεπόνι είναι μια πολύ καλή επιλογή. Είναι εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και δεν έχει πολύ νάτριο. Τα πεπόνια έχουν πολλές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των Α, Β6, C και Κ.


13. Γκουάβα

Θερμίδες ανά μερίδα: 112

To γκουάβα έχει το περισσότερο λίπος και θερμίδες, αλλά εδώ είναι το μυστικό του : μια μερίδα περιέχει το 628% της ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C που χρειαζόμαστε. Δεν έχει πολλά κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, αλλά είναι γεμάτα φυτικές ίνες, χαλκό, και πάρα πολύ κάλιο.

14. Καρπούζι

Θερμίδες ανά μερίδα: 46

Το καρπούζι είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή ανάλογη του πεπονιού. Είναι χαμηλό σε θερμίδες, κορεσμένα λίπη και νάτριο. Σας βοηθά επίσης αφού σας κρατά ενυδατωμένους και σας παρέχει πολλές βιταμίνες Α και C.

15. Μπρόκολο


Θερμίδες ανά μερίδα: 31

Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα κακό που μπορείς να πεις για το μπρόκολο. Είναι νόστιμα ωμά ή μαγειρεμένα. Περιέχει το 135% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης C, πολλές βιταμίνες Α, Ε, Β6, και Κ, και άφθονες φυτικές ίνες.

16. Καρότα

Θερμίδες ανά μερίδα: 5

Είναι να απορεί κανείς αφού τα καρότα είναι ένα από τα υγιέστερα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε. Είναι απίστευτα χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, μπορούν να μειώσουν τη χοληστερίνη σας, και είναι γευστικότατα!Τρώγονται είτε είναι ωμά ή μαγειρεμένα, κάθε μέρα. Τα καρότα έχουν βιταμίνη Α, Β6, C και Κ, καθώς επίσης σίδηρο και φυτικές ίνες.

17. Όσπρια

Θερμίδες ανά μερίδα: 269

Εάν θέλετε να κρατήσετε τη χοληστερόλη σας σε χαμηλά επίπεδα, τρώτε πολλά όσπρια. Είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και κορεσμένα λίπη, αλλά πλούσια σε χαλκό, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες..

18. Σπανάκι

Θερμίδες ανά μερίδα: 7

Διαβάζετε το αυτό, ένα φλιτζάνι σπανάκι ωμό έχει μόνο 7 θερμίδες. Είναι χαμηλά σε λιπαρά, ζάχαρη και χοληστερόλη, αλλά πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, C, E και K, καθώς και ασβέστιο, χαλκό και σίδηρο. Ωστόσο, είναι αρκετά υψηλή σε νάτριο.

19. Κολοκύθι

Θερμίδες ανά μερίδα: 49

Τα ψημένα κολοκύθια είναι εξαιρετικά καλό για σας. Δεν έχουν πολλή χοληστερόλη, νάτριο, ή κορεσμένα λίπη, είναι αρκετά χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, και είναι γεμάτα βιταμίνες.

20. Γλυκοπατάτες

Θερμίδες ανά μερίδα: 180

Υπάρχει ένας λόγος που η γλυκοπατάτα αξίζει τα χρήματά της. Είναι τόσο πλήρης της βιταμίνης Α, το γεγονός ότι ένα φλιτζάνι μόλις 200 γραμμάρια, της γλυκοπατάτας παρέχει 769% της βιταμίνης Α. Τα κορεσμένα λίπη και η χοληστερόλη είναι σχεδόν ανύπαρκτες, δεν έχει νάτριο, και είναι γεμάτο από βιταμίνη C και φυτικές ίνες.

21. Ντομάτες

Θερμίδες ανά μερίδα: 27

Ωμές, κονσέρβα ή μαγειρεμένες, οι ντομάτες είναι πολύ καλές για σας. Μην ανησυχείτε για το νατρίου, τη χοληστερόλη, ή το κορεσμένο λίπος. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες, είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, και είναι ευέλικτες στο μαγείρεμα.

22. Μαύρα φασόλια

Θερμίδες ανά μερίδα: 227

Αγαπώ τα μαύρα φασόλια, και είναι τόσο υγιείς επίσης! Και εδώ πάλι, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου λίπος ή χοληστερόλη, δεν υπάρχει ζάχαρη, και το νάτριο είναι πολύ χαμηλό. Τα μαύρα φασόλια έχουν πολλές πρωτεΐνες και αφθονία σιδήρου.

23. Κρεμμύδια

Θερμίδες ανά μερίδα: 64

Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που τα κρεμμύδια σε κάνουν να κλάψεις από χαρά. Πρώτα από όλα τα κρεμμύδια είναι απαλλαγμένα από το λίπος και τη χοληστερόλη, έχουν χαμηλή ποσότητα νατρίου, και πολύ λίγη ζάχαρη. Έχουν πολλές βιταμίνες Β6, C και Κ , προσθέστε τα σε σαλάτες και σάντουιτς!


24. Αβοκάντο

Θερμίδες ανά μερίδα: 240

Ναι, ένα φλιτζάνι του αβοκάντο έχει μεγάλο αριθμό θερμίδων και λίπους, όμως στην περίπτωση αυτή, το λίπος είναι καλό. Το κρεμώδης λαχανικό έχει πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, καθώς και κάλιο. Κάνει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για μαγιονέζα και το φρέσκο, υγιεινό γκουακαμόλε κάνει ένα φανταστικό σνακ.

25. Λαχανίδες

Θερμίδες ανά μερίδα: 46

Μπορεί να μην είστε οπαδός των πρασίνων, αλλά δεδομένου ότι λαχανίδες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τη χοληστερόλη , γι’ αυτό δεν θα κακό να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Μπορείτε να το μαγειρέψετε στον ατμό με κάποια καρυκεύματα και σερβίρετε τα με σάλτσα, σοτάρετε τα μαζί με άλλα λαχανικά ή ακόμη και προσθέστε κρέας, αν θέλετε. Ευέλικτο και νόστιμο.

26.Ψωμί ολικής αλέσεως


Θερμίδες ανά μερίδα: 69

Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι πολύ λιγότερο επεξεργασμένο από το λευκό ψωμί, που σημαίνει ότι έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες. Επίσης, το σιτάρι ολικής αλέσεως είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας που τροφοδοτεί το σώμα και παίρνει περισσότερο χρόνο για να σπάσει, έτσι ώστε σας κρατά χωρίς να πεινάσετε! Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το σωστό ψωμί ελέγξτε για να επιβεβαιώσετε ότι το "ολικής αλέσεως" είναι το κύριο συστατικό.

--------------------

Βρες τα πιο διάσημα brands σε χαμηλές τιμές στο

Brands Galaxy!