Τα πιο χαζά λάθη που κάνουμε όταν είμαστε σε δίαιτα…

Κάθε γυναίκα έχει προσπαθήσει να κάνει μια δίαιτα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της. Και για την πλειοψηφία της διατροφής μας σήμερα, έχει γίνει μια καθημερινή πρακτική. Μερικές φορές έχουμε καλά αποτελέσματα αλλά μερικές φορές δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε όλα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κάνουμε κάτι λάθος; Δυστυχώς, ναι. Όταν είμαστε σε δίαιτα έχουμε την τάση να κάνουν ηλίθια λάθη που μας στερούν την ευκαιρία να πάρει το σώμα μας αυτό που θέλει. Οπότε, ας μάθουμε ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη.


1. Άσκηση. Δίαιτα δεν λειτουργεί χωρίς άσκηση. Ακούγεται λυπηρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ακόμα κι αν έχουμε χάσει μερικά κιλά είναι πιθανό να επιστρέψουν αρκετά γρήγορα μόλις χαλαρώσουμε και απολαύσουμε κάτι νόστιμο. Αλλά όταν ασκούμαστε και κάνουμε διατροφή (Δεν μιλάω για μια σοβαρή δίαιτα), τα επιπλέον κιλά μας καίγονται ευκολότερα και δύσκολα εμφανίζονται ξανά.

2. Πρωινό. Δεν πρέπει να παραλείπετε το πρωινό αν είστε δίαιτα. Το γεγονός είναι ότι από τη στιγμή που σηκωνόμαστε το πρωί η τελευταία φορά που φάγαμε μπορεί να είναι 8-10 ώρες πριν. Ο οργανισμός μας χρειάζεται καύσιμο σε μορφή τροφής για να είναι σε θέση να λειτουργήσει σωστά. Εκτός αυτού, όταν έχουμε την ευκαιρία του πρωινού, η υπερκατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος είναι πολύ μικρότερη από όταν δεν τρώμε πρωινό.

3. Τρώτε αρκετά. Το σώμα μας χρειάζεται ένα ορισμένο αριθμό των θερμίδων κατά τη διάρκεια μιας ημέρας για να λειτουργήσει καλά. Αν τρώμε λιγότερο από 1000 θερμίδες μπορεί να αναπτύξουμε προβλήματα υγείας (όπως διατροφικές διαταραχές) ή ακόμη και να πεθάνουμε αν συνεχίσουμε αυτή συνήθεια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός αυτού, ο μεταβολισμός μας θα ναυαγήσει (και χρειάζονται αρκετά χρόνια ή όλη μας τη ζωή για να λειτουργήσει και πάλι σωστά).

4. Ο έλεγχος των μερίδων. Το ποσό των τροφίμων που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια ενός γεύματος είναι σημαντική. Αν τρώμε πάρα πολύ το σώμα μας μπορεί να μην είναι σε θέση να αφομοιώσει καλά. Έτσι, ο έλεγχος των μερίδων είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό όλη την διάρκεια της δίαιτας. Και να θυμάστε ότι είναι καλύτερα να τρώτε μικρές ποσότητες πέντε φορές την ημέρα από τις μεγάλες μερίδες τρεις φορές την ημέρα.

5. Συναισθηματική κατανάλωση. Έχουμε στρες κάθε μέρα. Προβλήματα εμφανίζονται από το πουθενά. Και τι κάνουμε για να νιώσουμε καλύτερα; Τρώμε. Αυτό πρέπει να αποφεύγεται. Πρέπει να βρούμε ένα νέο τρόπο για να ανακουφίσει το άγχος και την αποκατάσταση των προβλημάτων.

6. Αρκετό ύπνο. Ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός για τον οργανισμό μας όπως η τροφή και νερό. Αν κάνουμε ανεπαρκή ύπνο η προσπάθειες διατροφής είναι μάταιες.

Όντας ένα από εκείνα τα κορίτσια που κάνουν δίαιτα συχνά, οφείλω να ομολογήσω ότι έχω κάνει αυτά τα ηλίθια λάθη που μπορούν να αποφευχθούν τόσο εύκολα. Τι γίνεται με εσάς; Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τα διατροφικά σας λάθη και να μεγαλώσουμε την λίστα μας;

--------------------