Απίστευτα πράγματα που σας παχαίνουν…

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν πολύ περίεργα πράγματα που σας κάνουν να βάζετε βάρος. Και πιστέψτε με, δεν πρόκειται για διατροφή ή άσκηση. Εδώ είναι τα 3 πιο εκπληκτικά πράγματα που ευθύνονται για τα επιπλέον κιλά που έχετε βάλει.


Τα προϊόντα μαυρίσματος

Συνηθίζαμε να πιστεύουμε ότι το μαύρισμα είναι κάτι που μας δείχνει πιο αδύνατους. Αλλά στην πραγματικότητα τα προϊόντα μαυρίσματος περιέχουν χημικές ουσίες, γνωστές ως φθαλικές ενώσεις, οι οποίες πιστεύεται ότι μας κάνουν πιο επιρρεπείς στην αύξηση βάρους. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στη Σουηδία και έδειξε ότι οι φθαλικές ενώσεις προωθούν την αποθήκευση λίπους γύρω από τα κύτταρα στη περιοχή του στομάχου. Άλλωστε, οι φθαλικές ενώσεις τείνουν να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία, που δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Το Κολάν

Ένα μαύρο κολάν φαίνεται να είναι ένα must-have στη ντουλάπα μας. Οι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι φορώντας κολάν σε καθημερινή βάση μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους. Το θέμα είναι ότι τα πάρα πολύ σφιχτά κολάν κάνουν «τεμπέληδες» τους μυς σας και αυτό οδηγεί στη χαλάρωση των γλουτών, των γοφών και το στομάχι. Οι επιστήμονες εξηγούν:
«Κρατούν και υποστηρίζουν τους μύες των μηρών, τους γλουτούς και τους μύες του κορμού στην κοιλιά σας, και κάνουν τη δουλειά που οι μύες έπρεπε να κάνουν. Ως αποτέλεσμα, οι μύες χαλαρώνουν.»

Τα Ψηλά Τακούνια


Όπως και με το κολάν, φορώντας ψηλά τακούνια τακτικά μπορεί να οδηγηθείτε στην απόκτηση κάποιων επιπλέον κιλών. Ένας personal trainer, ο Max Doy είναι σίγουρος ότι φορώντας ψηλά τακούνια πολύ συχνά προκαλείται βλάβη στη στάση του σώματος με αποτέλεσμα η προς τα εμπρός κλίση της λεκάνης, το οποίο επιτρέπει στους κοιλιακούς να βγουν προς τα εμπρός, δημιουργώντας το λεγόμενο ”σωσίβιο ”.

--------------------
-->