Επικίνδυνο για την Υγεία το Πεντικιούρ με Ψάρια σύμφωνα με έρευνα …

Η τεχνική « Ψάρια για πεντικιούρ», η οποία σάρωσε τη βιομηχανία της ομορφιάς εδώ μερικά χρόνια έχει βρεθεί επικίνδυνη για την υγεία. Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει δημοσιεύσει μια έκθεση από το U.K.’s Centre for Environment, Fisheries & Aquaculture Science δηλαδή ,το Κέντρο Περιβάλλοντος Ηνωμένου Βασιλείου, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών επιστημών, σχετικά με τα είδη των βακτηρίων που συνδέονται με τα Garra rufa, γνωστά και ως «ψάρια γιατροί».



Η θεραπεία ομορφιάς χρησιμοποιεί Garra rufa nibling για το νεκρό δέρμα από τα πόδια των πελατών, το οποίο αντικαθιστά το συμβατικό πεντικιούρ. Οι επιστήμονες σε θέματα δημόσιας υγεία έχουν προειδοποιήσει ενάντια στο πεντικιούρ με ψάρια, οδηγώντας 14 πολιτείες των ΗΠΑ στο να απαγορέψουν τη θεραπεία, λόγω των κινδύνων για την υγεία. Από τις εξετάσεις προέκυψε ότι τα ψάρια αυτά μετέφεραν στελέχη αρκετών βακτηρίων τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις στο δέρμα σε ανθρώπους με ανοιχτές πληγές, κοψίματα, ή να επιδεινώσουν την υγεία ανθρώπων με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω AIDS ή άλλων ασθενειών.
«Η έρευνά μας αναγνώρισε ορισμένα είδη βακτηρίων που συνδέονται με τα συγκεκριμένα ψάρια και μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ψάρια», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. David Verner-Jeffreys.
Σύμφωνα με την μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο τα βακτήρια που βρίσκονταν στα ψάρια ήταν Aeromonas, Streptococcus agalactiae, και μυκοβακτηρίδια. Αυτά είναι υπεύθυνα για τις διάφορες λοιμώξεις του δέρματος και των μαλακών ιστών, ενώ τα Aeromonas προκαλούν επίσης γαστρεντερικά προβλήματα στους ανθρώπους.
Εκτός αυτού, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα στελέχη αυτά είναι ανθεκτικά σε πολλά φάρμακα.

--------------------