Τα 10 Don'ts του χωρισμού που όλοι θα πρέπει να τηρούν

Αν και θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τα don'ts του χωρισμού, φαίνεται πως δύσκολα ξεφεύγουμε από τα κλισέ που σηματοδοτούν το τέλος μιας σχέσης. "Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω." "Ελπίζω να μείνουμε φίλοι." "Δεν είμαι απλά έτοιμος για μια σχέση".
Κάθε σχέση είναι διαφορετική, αλλά οι χωρισμοί είναι εκπληκτικά παρόμοιοι. Έτσι, εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να αποφευχθεί μια κακή διάλυση της σχέσης, με τα 10 don'ts του χωρισμού που ο καθένας θα πρέπει να ξέρει.

1. ΜΗΝ χωρίζετε μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος

Προφανώς, αν ενδιαφερόμαστε για το πρόσωπο και το εκτιμούμε ακόμη, δεν το χωρίζουμε από το τηλέφωνο, από μήνυμα, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συζητήστε πρόσωπο με πρόσωπο για να είστε όχι μόνο ειλικρινείς, αλλά και αξιοπρεπείς. Η στιγμή του χωρισμού είναι σίγουρα δύσκολη, αλλά τιμήστε αυτή τη σχέση και δώστε της ένα αξιοπρεπές τέλος.

2. ΜΗΝ αποφύγετε να εξηγήσετε τον λόγο του χωρισμού

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αποκρύψετε την αιτία, αλλά η καλύτερη προσέγγιση είναι η ειλικρίνεια. Έχει το δικαίωμα το άλλο άτομο να γνωρίζει τι πήγε στραβά στη σχέση. Μην τον αφήνετε να υποθέτει το χειρότερο. Είναι καλύτερα να είμαστε ειλικρινείς.

3. ΜΗΝ μπείτε σε λεπτομέρειες

Μην παρέχετε φρικιαστικές λεπτομέρειες. Δεν χρειάζεται να ξέρει ότι έχετε αρχίσει να φλερτάρετε ή οτι αρχίσατε να βλέπετε  κάποιον άλλον. Να είστε ειλικρινείς δεν σημαίνει οτι πρέπει να είστε και ωμοί. Πες του γιατί πιστεύεις οτι ο χωρισμός είναι το καλύτερο για σας, χωρίς να υπεισέρχεται σε κάθε λεπτομέρεια που θα πληγώσει κάποιον από τους δύο.

4. ΜΗΝ χωρίσετε υπό την επήρεια...

Μέθης, ψυχολογικής πίεσης, ή μελαγχολίας... Για να πάρετε μια τέτοια απόφαση πρέπει να σκέφτεστε καθαρά χωρίς να είστε επηρεασμένοι. Οι χωρισμένοι ή single φίλοι σας, που σας προτρέπουν να μπείτε στο club δεν είναι καλός σύμβουλος. Ούτε φυσικά ένα μπουκάλι ουϊσκι ή vodka. Η απόφαση θα πρέπει να παρθεί μετά από σκέψη.

5. ΜΗΝ δώσετε ψευδή ελπίδα ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν στο μέλλον

Μπορεί να θέλεις να μαλακώσεις το χτύπημα, μπορεί να θέλεις να αφήσεις ένα παραθυράκι ανοιχτό, αλλά ξανασκέψου το. Έχω πέσει και εγώ θύμα του "τώρα δεν είναι καλή στιγμή να είμαι σε μια σχέση..."
Αφήνοντας έτσι το υπονοούμενο οτι αργότερα ίσως να είσαι. Μην δίνεις ψεύτικη ελπίδα στον άλλον.

6. ΜΗΝ περιμένετε να είναι όλα ροζ

Το τέλος μιας σχέσης, είναι δύσκολο πράγμα. Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να χωρίσεις και να είναι όλα εντάξει μεταξύ σας. Δυστυχώς οι σχέσεις έχουν δύσκολο τέλος, τουλάχιστον για τον έναν από τους δυο.

7. ΜΗΝ κρατήσετε επαφή

Τουλάχιστον όχι αμέσως μετά τον χωρισμό σας. Η χωρισμός είναι ΧΩΡΙΣΜΟΣ. Μην προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε μαζί του από οίκτο ή να κάνετε ένα «check up» των συναισθημάτων του. Προχωρήστε χώρια μέχρι να επουλωθούν οι πληγές σας.



8. ΜΗΝ χωρίσετε και αλλάξετε γνώμη

Να είστε προσεκτική όταν θα ζητήσεις να χωρίσετε γιατί μπορεί να το μετανιώσεις. Σε πολλές περιπτώσεις επανασυδέσεων - αν όχι πάντα - καταλήγετε να χωρίσετε και πάλι για τον ίδιο ακριβώς λόγο, όπως την πρώτη φορά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποφασίσει τον τερματισμό της σχέσης για τους σωστούς λόγους.


9. ΜΗΝ μπλέκονται τρίτοι

Αν έχετε κοινούς φίλους, προσπαθήστε να απέχετε από την ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών ή κάνοντας τους ανθρώπους να επιλέξουν πλευρά. Αποφύγετε να μπλέξετε τους άλλους μέσα στο δικό σας πρόβλημα γιατί μπορεί να καταλήξετε μόνες.


10. ΜΗΝ ανακάμψετε πολύ γρήγορα μετά από έναν χωρισμό

Όταν πρόκειται για νέο ραντεβού, θα πρέπει να καταλάβετε αν είστε πραγματικά έτοιμοι. Μην πάρετε τα πάνω σας άμεσα, αλλά αν το κάνετε, συνειδητοποιείστε την κατάσταση. Αν σας αρέσει πραγματικά το νέο πρόσωπο, να είστε υπομονετικοί, ανοικτοί, ειλικρινείς και να του δώσετε να καταλάβει οτι βγαίνετε από δύσκολη κατάσταση.

Οι χωρισμοί είναι δύσκολοι στην αντιμετώπιση τους. Αλλά πραγματικά πιστεύω πως αν ακολουθήσετε αυτά τα 10 Don'ts, θα το βρείτε μια εύκολη λύση για τον χωρισμό σας...  


Αν έχετε κάποιες δικές σας ιδέες για να μεγαλώσει η λίστα μας, αφήστε παρακάτω το σχόλιο σας.
___________________

Βρες τα πιο διάσημα brands σε χαμηλές τιμές στο

Brands Galaxy!
-->