Σκορδομακάρονα
Μια απλή και γρήγορη συνταγή με λάδι,σκόρδο και πελτέ για τους λάτρεις του σκόρδου.
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ
Πως το κάνουμε:
Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζετε το νερό για τα μακαρόνια. Σε μια δεύτερη προσθέτετε το λαδι, τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες (όχι πολύ μικρά κομμάτια) και τις τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν και αποσύρετε από την φωτιά.
Οταν βράσουν τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα γυρνάτε στην κατσαρόλα με το τσιγαρισμένο σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς. Όσο ανακατεύετε προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε να ανακατεύετε έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόρφα στα μακαρόνια.
Σερβίρετε και προσθέτετε πιπερι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν είστε λάτρης του σκόρδου βαλτε παραπάνω σκελίδες. Μην "κάψετε" με βούτυρο τα μακαρόνια επειδή η συνταγή έχει λάδι και θα γίνουν πολύ λιπαρά. Αν δεν σας αρέσει το σκόρδο ΜΗΝ την δοκιμαστε. Καλή όρεξη.
Καλαμαράκια με σάλτσα στην χύτρα ταχύτητας
Απλό, γρήγορο και τέλειο!
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
1/2 φλ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρο
1/2 φλ. κρασί
1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες
αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε:
Ζεσταίνουμε στην χύτρα το λάδι και σοτάρουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και βράζουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε των χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την χύτρα και όταν η βαλβίδα ανασηκωθεί χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και βράζουμε το φαγητό για 15 λεπτά.
Όταν η βαλβίδα πέσει το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Γαρίδες μπάρμπεκιου με σάλτσα μουστάρδας
Γαρίδες σχάρας σε μπαρμπεκιου αερίου, γαρνιρισμενες με σάλτσα μουστάρδας.
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό γαρίδες (κατά προτίμηση #2 ή #1)
Για τη σος:
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (χυμός)
Αλάτι
Πολύχρωμα πιπέρια
1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε τις γαρίδες για να φύγει το εντεράκι κι αλατίζουμε ελαφρά.
Προθερμαίνουμε το φουρνο/μπαρμπεκιου αερίου στους 300' βαθμους κελσίου ή για 10' λεπτα σε υψηλη ένταση, χαμηλώνουμε στη μεσαία σκάλα/ένταση καιψήνουμε στη σχάρα από 2-3 λεπτα τη καθε πλευρα (προσοχή να μην αρπάξουν).
Σώς: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το τριμμα σκόρδου και το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχετε μουστάρδα Dijon μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τη μισή δόση κίτρινης μουστάρδας.
Μακαρόνια με πέστο Βασιλικού
Είναι απο τις πιο γρήγορες, νόστιμες και απολαυστικές συνταγές για τους "μακαρονολάτρες" και μη!
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο αρεσκείας σας
2-3 σκελίδες σκόρδο
4-5 φύλλα βασιλικού και παραπάνω
1 πακετάκι κουκουνάρια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Πως το κάνουμε:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα βουτυρώνουμε λίγο όπως συνήθως.
Στο μούλτι ή μπλεντερ βαζουμε τα υπόλοιπα υλικά και όταν λιώσουν τα ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
Ο καθένας ας βάλει ανάλογα με τα γούστα του παραπάνω ή παρακάτω απο τα προαναφερθέντα υλικά. Συνοδέψτε με κρασάκι. Καλη μας Ορεξη!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πέστο γίνεται και με μαιντανό στην θέση του βασιλικού.
Αν θέλετε για πιο υγιεινά δεν βουτυρώνετε τα μακαρόνια, βάλτε κατευθείαν την πέστο.
Καλαμαράκια του πανικού
Σας ήρθαν φίλοι και πρέπει να κάνετε κάτι στα γρήγορα; Γυρίσατε αργά από τις βόλτες και δεν έχετε μαγειρέψει; Ιδού λοιπόν!
Τι χρειαζόμαστε:
Καλαμαράκια ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό
Σαφράν
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι
Πως το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε στο λάδι.
Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και το σαφράν και τα γυρίζουμε μέχρι να πιούν τα υγρά που θα βγάλουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην αφήσετε το φαγητό πολύ ώρα στη φωτιά. Μόλις δείτε ότι εξατμίστηκε το υγρό, αποσύρτε το, αλλιώς θα σκληρύνει. Μετά και να κρυώσουν, πάλι μαλακά θα είναι. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με ρύζι της αρεσκείας μας (προσωπικά προτιμώ το γιασεμί).
Μελιτζάνες Κάρυ
Συνοδεύει πολύ ωραία ρύζι ή κινόα.
Τι χρειαζόμαστε:
4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φετούλες
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
4 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κούπες νερό
ζάχαρη και αλάτι (κατά βούληση)
Πως το κάνουμε:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και λίγη ζάχαρη. Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή με ρύζι/κινόα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχετικά με τα μπαχαρικά, εξαρτάται από τα γούστα η ποσότητα. Μπορείτε να το κάνετε όσο καυτερό θέλετε. Χρόνος μαγειρέματος : Περίπου 12 λεπτά Είδος κουζίνας : Ινδική
Μύδια κρασάτα
Μια πανεύκολη όσο και πεντανόστιμη συνταγή για μύδια, που λατρεύουν να σερβίρουν οι Γάλλοι στις brasserie και είναι απλά υπέροχη...
Τι χρειαζόμαστε:
1 διχτάκι μύδια φρέσκα
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (όχι πολύ)
3 ποτήρια του νερού κρασί άσπρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα μύδια, τα οποία αφήνουμε με το κέλυφος.
Σωτάρουμε σε πλατιά κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο (ή μαργαρίνη) μέχρι να ξανθύνει και προσθέτουμε τα μύδια.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια, ανακατεύουμε τα υλικά μας απαλά να ενσωματωθούν καλά και αφήνουμε τα μύδια να ανοίξουν.(όσα μείνουν κλειστά τα πετάμε)
Ρίχνουμε το κρασί, μπόλικο πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,λίγο αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μύδια να μαγειρευτούν για 10 με 15 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά σε ατομικά μπολάκια με μπόλικη σάλτσα κρασιού και τρώγονται σαν βαρκούλες γεμισμένες με κρασάτη σάλτσα και κρεμμύδια.
Γαρίδες λαδορίγανη
Βαρεθηκατε τις τηγανητες??? Υπαρχει μια ωραια γευστικη αλλαγη για πιο υγιεινα και ελαφρια
Τι χρειαζόμαστε:
γαριδες
ενα ποτηρακι νερο
λαδι
λεμονι
ριγανη
(πιπερι)
Πως το κάνουμε:
Πλενουμε τις γαριδες. Δεν χρειαζεται να ειναι καθαρισμενες απο το κελυφος.
Βαζουμε τις γαριδες σε ενα τηγανι να σιγοβρασουν με ενα ποτηρακι νερο. Τις αφηνουμε μεχρι να αποροφηθει το νερο.
Στη συνεχεια χτυπαμε στο μουλτι το λεμονι, το λαδι, τη ριγανη και λιγο πιπερακι αν θελουμε. Το χυνουμε στο τηγανι, το βαζουμε στη φωτια ισα ισα μεχρι να παρει βραση.
Τελος σερβιρουμε με το ζουμι σε ενα βαθυ μπολ ή πυρεξ και ειναι ετοιμο.
Η συνταγές είναι προσφορά του sintagespareas.gr
___________________