"Απαγορευμένες" τροφές πριν από τον ύπνο

Η βραδυνή λιγούρα εγγυμονεί πολλούς κινδύνους, έτσι οι τροφές που επιλέγουμε αργά το βράδυ θα πρέπει να είναι υγιεινές. Πιστεύεται από πολλούς, πως ό,τι τρώμε το βράδυ αποθηκεύεται στον οργανισμό ως λίπος. Πέραν των κιλών όμως, οι λάθος τροφές μπορούν να σας προκαλέσουν καούρα, πόνους στο στομάχι και αϋπνίες που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους. Δείτε τώρα τις πιο ακατάλληλες τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε πριν τον ύπνο:
Ζυμαρικά

Ναι , πράγματι, είναι ένα πολύ γρήγορο και νόστιμο γεύμα , αλλά δεν είναι σίγουρα ένα ιδανικό σνακ για τη διάρκεια της νύχτας . Πλούσιο γεύμα σε υδατάνθρακες, ευνοεί την απόκτηση βάρους που  θέλουμε να αποφύγουμε . Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα ζυμαρικά έχουν επίσης  υψηλό γλυκαιμικό δείκτη , πράγμα που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει τον ύπνο σας προκαλώντας αϋπνία, ταράζοντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας και ίσως ξυπνάτε συχνά στη μέση της νύχτας .

Παγωτό

Η ζάχαρη που περιέχει το παγωτό θα προσφέρει το σώμα σας  πολλή ενέργεια, με αποτέλεσμα να καθυστερεί τον ύπνο και στο τέλος θα αποθηκευτεί και θα μετατραπεί σε λίπος. Επίσης , έχει ανακαλυφθεί ότι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες.


Σέλινο

Θα μπορούσε να είναι έκπληξη το να δούμε το σέλινο σε αυτή τη λίστα , ωστόσο , θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ένα φυσικό διουρητικό που θα σας κάνει να πάτε στην τουαλέτα στη μέση της νύχτας . Φυσικά , θα πρέπει να τρώτε πάντα τα λαχανικά , επειδή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά , ωστόσο , θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτά που έχουν διουρητικές επιδράσεις , όπως το σέλινο .

Σοκολάτα

Το τυπικό σενάριο : κάθεστε μπροστά στην τηλεόραση και αρχίζει η λαχτάρα για μια μικρή ποσότητα σοκολάτας . Πράγματι, είναι πολύ νόστιμη , αλλά περιέχει καφεΐνη η οποία θα διαταράξει τον ύπνο σας κατά πάσα πιθανότητα . Έχει, επίσης, διεγερτικά συστατικά, όπως η θεοβρωμίνη που προκαλεί ταχυπαλμία.

Pizza

Θα πρέπει να σκεφτείτε ξανά αυτή τη παραγγελία κάποια πίτσας πριν τον ύπνο , επειδή η πίτσα δεν θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Η σάλτσα ντομάτας έχει υψηλά επίπεδα οξύτητας καθώς και τα βαριά υλικά που θα προσθέσετε μπορούν να σας προκαλέσουν καούρα και παλινδρόμηση. Προτείνουμε να επανεξετάσετε και να αποφύγετε τα γεύματα που μπορούν να  καταστρέψουν τον όμορφο ύπνο σας.

___________________

Βρες τα πιο διάσημα brands σε χαμηλές τιμές στο

Brands Galaxy!