7 τρόποι για να αποφύγεις το κρυολόγημα αυτό το χειμώνα

Επειδή ξέρω ότι τα περισσότερα κορίτσια κρυολογούν μέσα στο χειμώνα, τουλάχιστον μια φορά, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικούς απλούς τρόπους για να αποφύγουμε το κρυολόγημα. Τα κρυολογήματα είναι ενοχλητικά και μπορούν να εξασθενίσουν τον οργανισμό μας και να μας προκαλέσουν άγχος . Δείτε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές...
1. Ανάπαυση 

Η ανάπαυση και η ξεκούραση είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα . Ένας από τους τρόπους για να αποφευχθεί ένα κρυολόγημα είναι να διασφαλίσετε ότι κοιμάστε αρκετά. Όντας κουρασμένες όλη την ώρα, σημαίνει ότι είστε πιο επιρρεπείς σε ιούς και σφάλματα , όπως το ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα είναι ασθενέστερο. Θυμηθείτε ότι υπάρχουν φορές που το ανοσοποιητικό σας μπορεί να υποφέρει και μπορεί να είστε πιο ευάλωτοι, όπως κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου σας ή όταν είστε κάτω από την πίεση . Γι 'αυτό είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας!


2. Μείνετε μακρυά από αρρώστους

Είμαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που δεν φοβούνται να πουν «αν δεν σας πειράζει, θα κάτσω εδώ". Βάναυσο ξέρω, αλλά μισώ τα κρυολογήματα. Μην φοβάστε να αποφύγετε τους ανθρώπους που έχουν βήχα ή φτάρνισμα ( έτσι και αλλιώς, αυτοί  θα πρέπει να είναι στο σπίτι και να αναρρώνουν έτσι κι αλλιώς!) Καθίστε όσο πιο μακρυά τους μπορείτε και αποφύγετε κάθε επαφή ή χειραψία.

3. Μην αγγίζεις το πρόσωπό σου
 
Το να αγγίζεις το πρόσωπο σου δεν είναι καλή ιδέα έτσι και αλλιώς! Το πρόβλημα είναι ότι ο ιός μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό μέσω της μύτης, του στόματος ή των ματιών σας και αν αγγίξετε π.χ ένα πόμολο μιας πόρτας και στη συνέχεια αγγίξετε το πρόσωπό σας, είναι ευκολότερο για τα μικρόβια να εισέλθουν στο σύστημα σας. Η απολύμανση των χεριών εκ τούτου, είναι κάτι που θα πρέπει να κάνετε πολλές φορές μέσα στη μέρα.






4. Σωστή διατροφή

Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι γεμάτη από βιταμίνες και μέταλλα. Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να μπουν στη καθημερινότητά σας, γιατί αυτό να βελτιώσει τη γενική υγεία σας. Σαλάτες, σούπες, smoothies είναι απαραίτητα.


5. Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής

Η βιταμίνη C είναι ένα καλό συμπλήρωμα π.χ μια δόση 500 mg της βιταμίνης δύο φορές την ημέρα, είναι αρκετή για να βοηθήσει και να ωθήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Φυσικά, υπάρχουν πολλές τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C  όπως τα πορτοκάλια, το μπρόκολο και η ντομάτα. Προσοχή όμως στην υπερβολική δόση βιταμίνης C, καθώς μπορεί να προκαλέσει γαστρική δυσφορία και διάρροια, που είναι μάλλον χειρότερη από ό, τι το κρυολόγημα που προσπαθείτε να αποφύγετε!

6. Ασκήσου

Μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει πραγματικά το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς βελτιώνει τα κύτταρα τα οποία έχουν εκχωρηθεί για να επιτεθούν στα βακτήρια. Όντας σε φόρμα και υγιείς, θα οικοδομήσετε και ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και θα είστε λιγότερο επιρρεπείς σε κρυολογήματα. 

 7. Φυτικά βότανα- Βοήθεια από τη φύση

Η εχινάκεια φέρεται να είναι ένα καλό βότανο για να λάβει τις πρώτες ημέρες ενός κρυολογήματος ή όταν βλέπετε τα πρώτα συμπτώματα. Η Εχινάκια, είναι η δημοφιλέστερη φυσική θεραπευτική ουσία σε Ευρώπη και Αμερική για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, του συναχιού, των ιώσεων και κάθε είδους λοιμώξεων. Χρειάζεται προσοχή όμως, τα βότανα (γενικά) δεν θα πρέπει να λαμβάνονται σε μεγάλες χρονικές περιόδους.
___________________

Βρες τα πιο διάσημα brands σε χαμηλές τιμές στο

Brands Galaxy!