7 tips για να χάσετε εύκολα τα κιλά των εορτών

Οι γιορτές φεύγουν, τα κιλά όμως μένουν αν ξεκινήσουμε γρήγορα την αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Οι γιορτές συνοδεύονται σχεδόν πάντα με καλό φαγητό και πολύ ποτό με αποτέλεσμα να παίρνουμε κάποια κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ενθαρρυντικό είναι πως αν ξεκινήσουμε γρήγορα την διαδικασία για την απώλεια τους τα κιλά φεύγουν γρήγορα. Παρακάτω έχουμε για εσάς μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε στο προ εορτών σωματικό σας βάρος.



1. Πιείτε περισσότερο νερό. Δεν υπάρχει τίποτα που βοηθά περισσότερο το σώμα σας αυτή την περίοδο από το να μείνετε ενυδατωμένοι. Αφού ήπιατε σε αφθονία ποτά και αλκοόλ στις εορτές, απομακρυνθείτε από το κουτί αναψυκτικού για κάποιο διάστημα και προτιμήστε ένα ποτήρι νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τις τοξίνες γρηγορότερα


2. Αλκάλια. Προσθέτοντας λίγο λεμόνι στο νερό σας βοηθάτε το σώμα σας να ανακτήσει τη φόρμα του μετά τις όξινες τροφές και τα ποτά των εορτών. Μία από τις συμβουλές αποτοξίνωσης μετά τις εορτές είναι η επανεξισορρόπηση pH του σώματός σας με τη βοήθεια της αλκαλικής ουσίας που σχηματίζουν τα τρόφιμα, από τα λαχανικά ρίζας (καρότα, παντζάρια) τα σταυρανθή λαχανικά (κουνουπίδι, μπρόκολο) τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (λάχανο, σπανάκι) και τα αλκαλικά φρούτα (λεμόνια, χουρμάδες, σύκα).

3.Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό ποσοστό φυτικών ινών. Χρειάζεστε πολλές φυτικές ίνες, προκειμένου να κρατήσουν την πέψη σας σε καλό δρόμο. Θα πρέπει να τρώτε πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα σε κάθε γεύμα, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παίρνετε ένα σωστό και θρεπτικό πρωινό, είτε με πλιγούρι βρώμης ή το ψωμί ολικής αλέσεως.

4. Περιορίστε την πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα γαλακτοκομικά μπορούν να επιβραδύνουν την πέψη σας και να αυξήσουν την οξύτητα. Μία από τις καλύτερες συμβουλές για αποτοξίνωση μετά τις εορτές είναι να σταματήσει να καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα για μια-δυο μέρες. Δοκιμάστε τα υποκατάστατα γάλακτος που προέρχεται από φυτικές πηγές και χωρίς γλουτένη.

5. Μειώστε τη πρόσληψη καφεΐνης. Ο καφές είναι ένας κακός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας όταν προσπαθείτε να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας. Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει επιθυμία για πρόσληψη ζάχαρης, και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Αντ 'αυτού, δοκιμάστε ένα πράσινο ή μαύρο τσάι χωρίς καφεΐνη.

6. Άσκηση. Ακόμα κι αν δεν αγαπάτε το γυμναστήριο, δοκιμάστε να παραμείνετε ενεργοί στη καθημερινότητα σας. Είτε πρόκειται για μια μεγάλη βόλτα, λίγο τέντωμα, ή μερικά σκαλοπατάκια. Το βασικό είναι να κινείστε.


7. Χορτοφάγος για μια ημέρα! Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το πεπτικό σας σύστημα και το δέρμα σας μετά το κρέας και τα βαριά γεύματα των εορτών, είναι να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αποφύγετε τη ζωική πρωτεΐνη για μια ημέρα.  
Φυτικά δημητριακά και σαλάτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στο συκώτι και το πάγκρεας σας την ευκαιρία να  "ξεκουραστεί" μετά από μεγάλα γεύματα με πολλά κορεσμένα λιπαρά. Σνακ όπως φρούτα και ξηρούς καρπούς δε θα πρέπει να λείπουν κατά τη διάρκεια αποτοξίνωσης.

Καλή επιτυχία!
  ___________________

Βρες τα πιο διάσημα brands σε χαμηλές τιμές στο

Brands Galaxy!