Οι 10 χειρότερες τροφές όταν είμαστε σε δίαιτα

Τα χειρότερα τρόφιμα για να καταναλώνουμε όταν είμαστε σε δίαιτα είναι μερικές φορές αυτονόητα, ενώ μερικές φορές και όχι. Συνήθως νομίζουμε ότι μόνο τα τρόφιμα που μας παχαίνουν είναι οι χειρότερες διαιτητικές τροφές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα και ποτά που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι "σωστά" γι 'αυτούς, όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Εδώ είναι μια λίστα με μερικές πολύ κακές επιλογές διατροφής.


1. Λευκό ψωμί

Αν και ξέρω ότι το λευκό ψωμί είναι ένα από τα χειρότερα τρόφιμα για να φάει κανείς σε μια σωστή διατροφή, είναι πάντα δελεαστικό. Προτιμάμε συνήθως το άσπρο ψωμί. Ωστόσο, δεν έχει πραγματικά αξία από την άποψη της διατροφής και είναι γεμάτο με κακούς υδατάνθρακες και το σώμα σας το αντιμετωπίζει σαν ζάχαρη, έτσι ώστε να καταλήγει να αποθηκεύεται σαν λίπο.

2. Τα ζαχαρούχα δημητριακά

Αυτό το βλέπουμε ως πραγματικά αυτονόητο, αλλά εδώ θέλει προσοχή. Είναι δελεαστικό να σκεφτούμε τα ότι δημητριακά δεν είναι τόσο άσχημα, ειδικά αν τα τρώτε μόνο σαν σνακ ή κάτι τέτοιο. Μερικές φορές θέλετε κάτι γλυκό στα δημητριακά και τα σνακς π.χ. επικάλυψη σοκολάτας, αλλά αυτό είναι το κακό. Χρειάζεται κάτι με διατροφική αξία, κάτι που δεν χρειάζεται πολλή γλυκαντική ουσία για να έχει καλή γεύση.

3. Το φυτικό λάδι

Φυτικά έλαια είναι μια κακή επιλογή στη δίαιτα μόνο και μόνο επειδή σε μεγάλο μέρος του περιέχει πάρα πολύ λίπος. Είναι, επίσης, σε μεγάλο βαθμό επεξεργασμένο, έτσι δεν είναι ιδιαίτερα καλό για σας. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

4. Το πλήρες γάλα

Χρειάζεστε φυσικά ασβέστιο, οπότε αν μπορείτε να ενσωματώσετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή σας, είναι μια καλή ιδέα. Ωστόσο, το πλήρες γάλα έχει πολλά λιπαρά, γι 'αυτό είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από αυτό. Το αποβουτυρωμένο γάλα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση, ή μπορείτε να θέλετε να δοκιμάσετε σόγια ή γάλα αμυγδάλων αντ 'αυτού.

5. Οι πατάτες

Υπάρχουν κάποιες δίαιτες που επωφελούνται από γεώμηλα, αλλά, για στο μεγαλύτερο μέρος, οι πατάτες είναι μια από τις χειρότερες τροφές για να φάμε σε μια δίαιτα. Είναι χειρότερο ειδικά, όταν είναι τηγανητά, όπως οι τηγανητές πατάτες και τα τσιπς. Αν τρώτε πατάτες περιστασιακά, αυτό δεν είναι τόσο κακό, αλλά χρειάζεται παντού ένα μέτρο. Ψητές πατάτες, πουρέ πατάτας, και πατάτες βραστές είναι οι πιο υγιεινές επιλογές, αλλά είναι ακόμα καλύτερο το να μετριαστεί γενικότερα το άμυλο στο υπόλοιπο των γευμάτων σας.

6. Ο 100% χυμός φρούτων

Ο φυσικός χυμός φρούτων δεν είναι μία από τις χειρότερες διαιτητικές τροφές - ή ποτά. Πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο χυμός σας δεν έχει πραγματικά πρόσθετα, συμπυκνώματα ή επιπλέον σάκχαρα, αλλά ακόμα και τότε, το νερό είναι το καλύτερο ποτό. Είναι απλά πολύ καλύτερο να τρώτε φρούτα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος παρα να πίνετε χυμούς.


7. Τα αναψυκτικά

Φυσικά και είναι μια ακόμη κακή επιλογή όταν είστε σε δίαιτα. Η ζάχαρη που περιέχουν είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα, σοβαρά αίτια, της παχυσαρκίας. Τα αναψυκτικά διαίτης είναι καλύτερα στο να χάσετε βάρος, αλλά ακόμη και αυτά δεν είναι τόσο υγιή. Και πάλι, τονίζουμε οτι είναι πολύ καλύτερο να πίνουμε νερό, όσο πιο συχνά μπορούμε.

8. Junk Food

Περιττό να σας πω, θα πρέπει να αποφύγετε όλα τα είδη του πρόχειρου φαγητού, όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Εάν έχετε την τάση για σνακ, αναζητήστε υγιέστερες εναλλακτικές λύσεις. Βγάλτε από το μυαλό σας, κάθετι που περιλαμβάνει chips, fast food, γλυκά, μπισκότα, κέικ και - μια ολόκληρη γκάμα των ανθυγιεινών σνακ. Αποφύγετε τα όσο μπορείτε, ή αναζητήστε μια καλύτερη έκδοση αυτών.

9. Επεξεργασμένο κρέας

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τα ψώνια στο μάρκετ γίνονται πιο δύσκολα. Μπορεί να σκοντάψετε στις χειρότερες τροφές μιας σωστής διατροφής χωρίς καν να το γνωρίζετε. Για παράδειγμα, μπορεί να δείτε χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά κρέατα ντελικατέσεν και ότι κάποια γαλοπούλα ή κοτόπουλο θα είναι μια πολύ πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για  το καθημερινό γεύμα σας. Όχι τόσο. Τα εν λόγω κρέατα είναι επεξεργασμένα και τελικά οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους. Αν μπορείτε, επιλέξτε τα μη συσκευασμένα κρέατα.

10. Το φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο πραγματικά δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, ειδικά αν τρώτε πολύ από αυτό, αν και στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο στο εξωτερικό. Η πρωτεΐνη είναι καλή, αλλά θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση σας, αν είστε λάτρεις του.

Κάθε τροφή έχει να σου προσφέρει κάτι, αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι το μέτρο. Προσπαθείστε να συνδυάσετε τη σωστή διατροφή, χωρις εξαντλητικές στερήσεις και δίαιτες. Καλά αποτελέσματα!
___________________

Βρες τα πιο διάσημα brands σε χαμηλές τιμές στο

Brands Galaxy!
-->