Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Κρατήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο με τον απλό κανόνα του 8x8, ειδικά τους θερινούς μήνες με τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες! Μάθετε παρακάτω πόσο νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα, με βάση διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάγκη για πρόσληψη υγρών.


Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν τον κανόνα 8x8 δηλαδή, 8 ποτήρια 8 ουγγιές του νερού κάθε μέρα, ένα σύνολο μόλις κάτω από 2 λίτρων ημερησίως. Ωστόσο, η ακριβής ποσότητα του νερού που χρειάζεται το σώμα μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του τι τρώμε, πόσο δραστήριοι είμαστε, ακόμη και το περιβάλλον μας.

Αν αναρωτιέστε πόσο νερό θα πρέπει να πίνετε κάθε μέρα, να θυμάστε οτι δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε τον εαυτό σας μέχρι να διψάσει. Όταν αισθάνεστε διψασμένοι, είστε ήδη αφυδατωμένοι.

 Ένα εύκολα tip:
 Ελέγξτε το χρώμα των ούρων σας: ανοιχτό κίτρινο ή άχρωμο είναι αυτό που πρέπει να στοχεύουμε. Μην ανησυχείτε αν τα ούρα σας είναι ελαφρώς πιο σκούρα το πρωί, το χρώμα το βλέπουμε κατα τη διάρκεια της ημέρας, όχι μετά από ώρες χωρίς νερό.


Η ημερήσια πρόσληψη νερού σας μπορεί επίσης να εξαρτάται από τα υγρά όπως το αποβουτυρωμένο γάλα και τους χυμούς χωρίς ζάχαρη και άλλα ακόμη τρόφιμα πλούσια σε περιεκτικότητα από υγρά, αλλά ποτέ δεν μετράμε τον καφέ και τα αλκοολούχα ποτά. Περιέχουν μεν τεχνικά πολύ νερό, αλλά είναι επίσης πολύ διουρητικά και μπορούν πραγματικά να σας αφήσουν αφυδατωμένους.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα όταν αθλείστε

Όταν είστε σε προπόνηση, ή γυμνάζεστε η εφίδρωση είναι μεγάλη, άρα και η πρόσληψη νερού θα πρέπει να ανεβαίνει. Για μια σύντομη προπόνηση, δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από δύο επιπλέον ποτήρα νερό.




Πόσο νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα όταν είστε έγκυος ή θηλάζετε

Η ημερήσια πρόσληψη νερού αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί ακόμη και να ανέλθει σε 10 ποτήρια νερό την ημέρα. Ο θηλασμός κάνει το σώμα να χάνει ακόμα περισσότερα υγρά, έτσι ώστε η συνολική πρόσληψη υγρών θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο, πάνω από 3 λίτρα την ημέρα ή το ισοδύναμο των 13 ποτήριών νερού.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα όταν είστε άρρωστοι.

Τα συμπτώματα όπως εμετός, διάρροια και πυρετός κάνουν το σώμα να χάσει πολλά υγρά γρήγορα, οπότε θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να μείνετε ενυδατωμένοι, είτε με νερό ή με ένα χαλαρωτικό τσάι από βότανα.

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μπορούν επίσης να αυξήσουν τις ημερήσιες ποσότητες νερού που χρειάζεστε, ενώ άλλες παθήσεις μπορούν να περιορίζουν την επιτρέπόμενη πρόσληψη νερού. Πάντα να θυμάστε ότι πρέπει να το συζητήσετε με το γιατρό σας και να πάρετε μια σωστή διάγνωση.
___________________

Βρες τα πιο διάσημα brands σε χαμηλές τιμές στο

Brands Galaxy!
-->